nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Asparges med kjørvelkrem
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Asparges med kjørvelkrem
Asparges med en god kjørvelkrem er nydelig akkurat nå som aspargesen er på sitt beste. Server gjerne med skinke, kylling, fisk og kokte poteter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skyll aspargesen og brekk av den nederste delen.
Rens løken og hakk den fint. Stek løken i smør til den er gyllen. Tilsett hvitvin eller cider og la det dampe inn til det er cirka 1 ½ dl igjen. Avkjøl.
Hakk kjørvelen. Skyll eplet og hakk det, eller riv det grovt på rivjern. Stek eplet litt også.
Visp eggeplommene ut i vin eller cider i en kjele. Varm det opp i vannbad. Det må ikke koke. Tilsett eplet og det meste av kjørvelen. Gjem resten til pynt. Smak til med salt og pepper.
Kok aspargesen i vann med salt og sitron, 2–3 minutter. Ta dem opp med hullsleiv og hell sausen over. Server straks. Godt brød passer til.