Aspargessuppe med spekeskinke og tomat
Aspargessuppe med spekeskinke og tomat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Aspargessuppe med spekeskinke og tomat

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Aspargessuppe med spekeskinke og tomat

Aspargessuppe passer perfekt som forrett eller smårett. Serveres med spekeskinke og tomat. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Aspargessuppe er kanskje den mest delikate av alle supper – og en av de enkleste å lage. Prøv denne eksotiske varianten med tomat og spekeskinke. Bruk den gjerne som forrett, men husk å halvere mengden.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. 1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Del så aspargesen i biter på ca. 1 cm. Kok opp i vann eller buljong, melk og fløte. La det koke i 3 minutter. Ta ut 1/3 av aspargesen.

    2. Hell innholdet i en food prosessoren og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Slå suppen tilbake i kjelen og hold den varm.

    3. Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland det med den 1/3 delen av aspargesen, som du tok ut av suppa.

    4. Stek skivene med spekeskinke i en panne til de har fått en gyllen farge og er sprø.

    5. Legg en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken, hell varm suppe rundt, og legg på 2 skiver med spekeskinke på toppen.6. Server gjerne godt brød ved siden av.

Aspargessuppe passer perfekt som forrett eller smårett. Serveres med spekeskinke og tomat. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN