Austvang-brød
Austvang-brød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 20min

Austvang-brød

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 20min

Austvang-brød

Austvang-brød med poteter og bygg er et velsmakende og mettende brød.  Foto: Siv Johanne Seglem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Austvangs gardsbrød med poteter og bygg er populært, både blant lokalfolk og tilreisende. Oppskriften er nok til tre brød.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Potet(moste, ca. 300 gram)
2dl
Byggmel(helkorn)
0.5kg
15dl
Vann(eller surmelk)
1ts
2ss
Sukker (farin)(kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Kok potetene godt møre, skrell dem og mos dem. 

  2. Kok hel bygg som anvist på pakken

  3. Varm opp vann og evt. melk til 40 grader

  4. Bland alt, og elt godt. Sett deigen til heving.

  5. Fordel deigen i 3 store smurte brødformer eller  form brødene til frie brød som stekes på plate. Steker du frie brød må deigen være så fast at den ikke siger utover. Stekes på nederste rille ved 200 grader i ca. 50 min.

  6. Hvis deigen settes kaldt over natta, kan du redusere gjærmengden ned til 10-20 g. Bare sett deigen litt varmt etterpå, hvis den ikke har hevet nok. Potetene gjør at deigen kan ”blautne” hvis den står lenge. Da må du regulere melmengden. 

Austvang-brød med poteter og bygg er et velsmakende og mettende brød.  Foto: Siv Johanne Seglem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN