Avkokt fjellørret med klassisk agurksalat
Avkokt fjellørret med klassisk agurksalat  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Avkokt fjellørret med klassisk agurksalat

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Avkokt fjellørret med klassisk agurksalat

Den avkokte varianten, med klassisk agurksalat og rømme, en rett som før ble servert på alle gode hoteller. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Dette er en nydelig rett som en før fikk servert på alle gode hoteller. Det fine for kokken er at her må du rense fisken sjøl! Du kan også bruke oppskriften til laks. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Ørret(fjellørret fra f. eks. Hardanger Fjellfisk)
1.5l
1ss
1stk
Gulrot(i terninger)
2stk
Sjalottløk(i terninger)
1bunt
Kruspersille(og andre urter, som dill og kjørvel)

Klassisk agurksalat

1stk
Agurk(i skiver)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp laken med grønnsaker og krydder. 

  2. Del ørreten i to, og la fisken trekke i laken. Etter 15-20 minutter skal den slippe beinet, trekk da kjelen til side og legg i friske urter. La gjerne fisken ligge i laken til dagen etter, da trekker den til seg mye god smak. 

  3. Server ørreten enten nykokt og varm med sandefjordsmør eller smeltet smør, eller kald med agurksalat, rømme og flatbrød. 

  4. Strø salt og sukker over agurkskivene, og la dem stå 1/2 time slik at de væsker seg. Smak til med eddik før servering.

Den avkokte varianten, med klassisk agurksalat og rømme, en rett som før ble servert på alle gode hoteller. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN