Avokadosuppe med blåskjell Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
40min

Avokadosuppe med blåskjell

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
40min

Avokadosuppe med blåskjell

Fantastisk avokadosuppe med blåskjell Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En sommerlig, kald suppe med blåskjell gjør seg godt på denne årstiden!    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Sjalottløk(finhakket)
1stk
Lime(revet skall og saft)
3dl
Blåskjell(kraft)

SLIK GJØR DU

  1. Kontroller at alle blåskjellene er tett lukket eller lukker seg når du banker på dem. Åpne skjell eller skjell som ikke lukker seg skal kastes.


  2. Damp blåskjellene under lokk på sterk varme til de åpner seg i 3–4 minutter. Ta opp skjellene og sil kraften. Rens skjellmaten ut av skallene.


  3. Mos avokadokjøttet fint sammen med løk og revet skall og saft av lime.


  4. Pass på at blåskjellkraften ikke er for salt (smak) og bland den med terningbuljong av fisk, grønnsaker eller kylling til 3 dl.

  5. Rør den i avokadomosen sammen med fløte og rømme til en fyldig suppe. Spe med mer buljong hvis den virker for tykk.


  6. Smak suppen til med en anelse kajennepepper, salt og pepper. Tilsett blåskjellene.


  7. Server den godt avkjølt med et dryss av gressløk.

Fantastisk avokadosuppe med blåskjell Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN