Bacon– og basilikumbrød i langpanne
Bacon– og basilikumbrød i langpanne Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 35min

Bacon– og basilikumbrød i langpanne

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 35min

Bacon– og basilikumbrød i langpanne

Deilig brød med bacon, basilikum og ost. Fint å servere når du har gjester Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er brød til mange med topping av bacon og basilikum. I porsjon dekker 1 langpanne 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4.5dl
1ts
1pakke(r)
Bacon(stekt, i biter)
1bunt
Basilikum(eller 2 ts tørket)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør og tilsett melk. Varm dette til 37°. Hell væsken over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt og grovt mel. Arbeid inn hvetemel og revet ost til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen.

    2. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30 minutter.

    3. Arbeid deigen lett på bakebordet og kjevle den ut, ca. 50 x 36 cm. Strø over bacon, hakket basilikum og revet ost.

    4. Brett deigen dobbel og legg i en langpanne, 25 x 35 cm. Trykk deigen ned på platen med litt mel på fingrene. La deigen heve til dobbel størrelse.

    5. Pensle med olivenolje og strø på litt basilikum. Stek på nederste rille ved 225º i ca. 20 minutter.

    6. Skjær brødet i biter og spis det nybakt.

Deilig brød med bacon, basilikum og ost. Fint å servere når du har gjester Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN