nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 35min
Bacon– og basilikumbrød i langpanne
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 35min
Bacon– og basilikumbrød i langpanne
Dette er brød til mange med topping av bacon og basilikum. I porsjon dekker 1 langpanne
DETTE TRENGER DU
PERSONER25g
4.5dl
3ss
1ts
100g
500g
1pakke(r)
Bacon(stekt, i biter)
2dl
Hvitost (Gulost)(revet)
1bunt
Basilikum(eller 2 ts tørket)
1ss
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør og tilsett melk. Varm dette til 37°. Hell væsken over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt og grovt mel. Arbeid inn hvetemel og revet ost til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen.
Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Arbeid deigen lett på bakebordet og kjevle den ut, ca. 50 x 36 cm. Strø over bacon, hakket basilikum og revet ost.
Brett deigen dobbel og legg i en langpanne, 25 x 35 cm. Trykk deigen ned på platen med litt mel på fingrene. La deigen heve til dobbel størrelse.
Pensle med olivenolje og strø på litt basilikum. Stek på nederste rille ved 225º i ca. 20 minutter.
Skjær brødet i biter og spis det nybakt.