Bacon- og potetgrateng
Bacon- og potetgrateng Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
45min

Bacon- og potetgrateng

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
45min

Bacon- og potetgrateng

Middag som nesten lager seg selv i ovnen. Grateng med potet, bacon, spinat og fetaost. Foto: Allers forlag

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Perfekt formrett å servere med brød til. I stedet for fetaost kan du bruke revet hvit ost.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
750g
2dl
Bacon(i terninger)
130g
0.5dl
Kruspersille(finhakket)
1klype(r)
1dl
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og del poteter i skiver. Stek baconet i pannen.

  2. Skyll spinaten, rist av vannet og del i mindre biter. Skrell hvitløken og finhakk den og persillen.

  3. Smør en ildfast form med smør og legg poteter, bacon og spinat lagvis i formen. Fordel fetaosten over.

  4. Bland hvitløk, fløte, melk og persille. Tilsett krydderet. Hell blandingen over gratengen og gratiner midt i ovnen i 30–35 minutter eller til gratengen er stivnet over det hele og har fått fin farge. Pynt med litt grønt ved servering.

Middag som nesten lager seg selv i ovnen. Grateng med potet, bacon, spinat og fetaost. Foto: Allers forlag

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN