nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Baconsvøpt kyllingfilet med soppsaus
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Baconsvøpt kyllingfilet med soppsaus
Vil du lage noe riktig godt til helgen, så er denne retten et godt alternativ.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSaus
200g
Hvit sjampinjong (champignon)(eller annen sopp, fersk)
1stk
3ss
2ss
Hvetemel(eller 1 ss maizena)
3dl
1dl
1ss
1ts
Soyasaus(kinesisk, smak til)
1pakke(r)
Aspargesbønne(til servering)
750g
280g
Bacon(to pakker, i skiver)
SLIK GJØR DU
Vask og tørk kyllingfiletene. Pakk dem inn i baconskiver. Legg dem med endene ned på bakepapir i langpannen. Stek midt i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter. Kyllingen må være gjennomstekt.
Rens sopp og skjær i mindre biter. Skrell og finhakk løk og stek i smøret til all væske har kokt inn. Ta kjelen av varmen. Dryss på mel, rør rundt. Tilsett melk, fløte og kraft.
La sausen koke på svak varme under omrøring i 5–10 minutter. Smak til med soyasaus, salt og pepper.