Bærkake med smuldredeig Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Bærkake med smuldredeig

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Bærkake med smuldredeig

Lekker dessertpai med smuldredeig og bærfyll. Saftig, myk og god kake. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (11 stemmer)
Saftig, myk og god kake med deilig smuldredeig og masse bær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
Smør(mykt)
2stk
0.5ts
2dl
Kulturmelk(surmelk)

Fyll

100g
Rips(og solbær)

Smuldredeig

50g
Smør(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175˚. Lag smuldredeigen. Bland sukker og mel. Tilsett smør i små terninger og bland raskt sammen til en smuldredeig, med fingrene eller i en kjøkkenmaskin.

  2. Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, under røring. Bland de tørre ingrediensene og rør det i deigen sammen med surmelk.

  3. Fordel deigen ut i en liten langpanne ca. 25 x 35 cm, som er kledd med bakepapir.

  4. Del jordbær i skiver og fordel dem over deigen. Strø på rips og solbær og strø smuldredeigen over.

  5. Stek kaken midt i ovnen i 45–50 minutter.

  6. Server gjerne kaken lunken med is eller pisket krem.

Lekker dessertpai med smuldredeig og bærfyll. Saftig, myk og god kake. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN