Bærpai med bærsaus
Bærpai med bærsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min

Bærpai med bærsaus

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min

Bærpai med bærsaus

Uimotståelig bærpai med kremostfyll og bærsaus. Server til gjester. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Ingen kan motstå en nystekt og fargerik pai med ostekrem, bær og en deilig saus over. Vaniljekesam eller crème fraîche kan erstatte rømme i fyllet. Bruk gjerne en ferdig paideig, så er det ekstra lett å lage paien.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Kjør alle ingrediensene til mørdeigen i en food prosessor. Tilsett mer vann hvis nødvendig. Sett deigen kaldt i cirka 30 minutter.

  2. Trykk deigen ut i en smurt kake eller paiform med høye kanter og prikk deigen med en gaffel.

  3. Stek paideigen midt i ovnen ved 185º i cirka 15 minutter til den er gyllen. Avkjøl paibunnen

  4. Rør sammen kremost og rømme.

  5. Kok opp en sukkerlake av vann og sukker. Kok til sukkeret er oppløst. Tilsett bær og rør med maisenna. Sil bærsausen og avkjøl.

  6. Dekk den kalde paibunnen med ostekrem og legg på bær. Hell over bærsausen og server paien med det samme. Is, pisket krem eller vaniljekrem er godt til.

Uimotståelig bærpai med kremostfyll og bærsaus. Server til gjester. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN