Bærterte med mascarponekrem
Bærterte med mascarponekrem Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Bærterte med mascarponekrem

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Bærterte med mascarponekrem

En herlig frisk sommerkake med mørdeigbunn og syrlig krem. Den er enkel å lage, og pyntes med de bærene du liker best. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er en herlig frisk sommerkake med mørdeigbunn og syrlig krem. Den er enkel å lage, og pyntes med de bærene du liker best.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Mørdeigbunn

200g
100g
1stk

Mascarponekrem

1stk
Lime(saft)

SLIK GJØR DU

  1. Når en lager mørdeig, er det viktig at alle ingrediensene har samme temperatur. Sett alt fram på benken en time eller to før du går i gang.

  2. Smuldre smør og mel sammen. Tilsett melis og egg, og arbeid det hele raskt sammen til en deig.

  3. Ha deigen over på en tallerken, og pakk den inn i plast. Avkjøl.

  4. Kjevle deigen, og ha den i en smurt paiform. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen i 20 minutter på 175 grader, og avkjøl.

  5. Rør limesaften inn i mascarponen. Rør så inn fløte, sukker og eggeplommen, og pisk alt opp til en krem. Dekk bunnen med krem og fyll så på med friske bær. For eksempel en blanding av blåbær, bringebær og oppskårne jordbær.

En herlig frisk sommerkake med mørdeigbunn og syrlig krem. Den er enkel å lage, og pyntes med de bærene du liker best. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN