Baguetter med hvitløk og urter
Baguetter med  hvitløk og urter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
7t

Baguetter med hvitløk og urter

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
7t

Baguetter med hvitløk og urter

Kjempegode baguetter du lager selv med masse gode smaker av hvitløk og ferske urter. Foto: Allers forlag

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Sprøstekte hvitløksbagetter med urter er nydelig til supper, salat og gryteretter. Ønsker du bare hvitløk­smak, kan urtene sløyfes, eller urtene kan beholdes og hvitløken sløyfes.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
Vann(kaldt)
2ts

Krydderolje

0.5dl
Basilikum(og andre ferske, finhakkede urter)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Hell vannet i en bakebolle, som skal være riktig kald. Tilsett hvetemel og arbeid deigen med maskinen ca. 8 minutter. Smuldre i gjæren og arbeid deigen ca. 2 minutter. Tilsett saltet og arbeid deigen ytterligere 2 minutter. Dekk deigen med et fuktig håndkle og sett den til heving 4–6 timer.

    2. Rør sammen olivenolje, krydder og presset hvitløk og la blandingen trekke 4–6 timer.

    3. Ta fram den kalde deigen og legg den på melet bake­bord. Kjevle den ut til 30 x 30 cm og skjær opp i tre jevnstore lengder.

    4. Sil opp litt av krydderoljen til du får ca. 2 ss olje til pensling. Skrap ut krydderurtene og ha de over i resten av oljen.

    5. Pensle krydderoljen med krydderet i over deiglengdene og rull deigen sammen. Snu brødene noen ganger og legg dem på en bakeplate med bakepapir.

    6. La bagettene etterheve til dobbel størrelse i ca. 45 minutter. Pensle den silede oljen over brødene og stek dem ved 250° midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Server bagettene til supper, salater og gryter.

Kjempegode baguetter du lager selv med masse gode smaker av hvitløk og ferske urter. Foto: Allers forlag

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN