Bakelandslagets fastelavnsboller
Bakelandslagets fastelavnsboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 20min

Bakelandslagets fastelavnsboller

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 20min

Bakelandslagets fastelavnsboller

<b>FASTELAVN:</b> Øyvind S. Hansen på det norske bakerlandslaget kommer med gode tips til brødbaksten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Server fastelavnsbollene med ønsket fyll etter egne tradisjoner. Valand foretrekker pisket fløte blandet med vaniljekrem, servert sammen med hjemmelaget syltetøy. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Tilsett alle ingrediensene i bakebollen, bortsett fra smøret. Ikke spar melet til slutt. Det er viktig at melet blandes godt inn i deigen. Bruk kjøkkenmaskin, og kjør alt til det blir en blank deig med myk overflate.

  2. Del det romtempererte smøret i terninger, og elt det inn i deigen til slutt. Dette for å bevare smørsmaken best mulig.

  3. Den ferdige deigen dekker du til med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle og lar den hvile i cirka 1 time.

  4. Del deigen opp i passende store emner, form de til boller, og sett de på stekebrett med papir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving på et varmt sted i cirka 45 minutter.

  5. Pensle bollene med et sammenpisket egg, og stek bollene midt i ovnen på 220-225 grader til de får en gyllen farge - i cirka 10 minutter (litt avhengig av ovn).

<b>FASTELAVN:</b> Øyvind S. Hansen på det norske bakerlandslaget kommer med gode tips til brødbaksten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN