Bakerens lam
Bakerens lam Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Bakerens lam

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Bakerens lam

OPPSKRIFT PÅ LAMMELÅR MED HVITLØK OG ROSMARIN: Det blir ikke så mye bedre enn dette.  Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (10 stemmer)
Alle elsker denne klassiske oppskriften på lammestek. Lammelåret smaker av rosmarin og hvitløk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kvist
10stk
1dl
Kraft(, av kalv eller lignende)
100g

SLIK GJØR DU

  1. Skjær poteter i skiver og legg dem utover en langpanne. Bland ut kalvefonden med et glass vann og slå det over potetene. Skrell hvitløkfeddene og legg dem hele i langpannen (spar to til lammelåret). Bruk en ostehøvel og høvle over smør, slik at det dekker.

     Bruk en liten kniv og stikk små lommer i lammelåret. Skjær to hvitløksfedd i skiver og stikk dem inni lommene. Lag også noen lommer til stilker av rosmarin og stikk inn rosmarinen.

    Dryss på godt med salt og pepper. Legg låret på rist over langpanne til potetene.

    Stek i ovnen på 160 grader. Sett steketermometet i midten av kjøttet. Det er rosa helt til det når 60 grader. 

OPPSKRIFT PÅ LAMMELÅR MED HVITLØK OG ROSMARIN: Det blir ikke så mye bedre enn dette.  Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN