Bakt hel hvitløk
Bakt hel hvitløk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
50min

Bakt hel hvitløk

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
50min

Bakt hel hvitløk

HELSTEKT: Når du baker hvitløken blir den mye rundere på smak, nesten søt. Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix

Inneholder

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (13 stemmer)
Spise en hel hvitløk? Jatakk - så lenge den har vært innom stekeovnen i minst en tre kvarters tid. Når du baker hvitløken endrer den karakter fra skarp og sterk til rund og søtlig, men samtidig sparker den akkurat nok til at det ikke blir kjedelig. Bakt hvitløk er forøvrig inngangsporten til et liv som hvitløkselsker, om du kjenner noen som ikke er så begeistret for den lille løken. Server de helstekte hvitløkene som tilbehør til kjøtt og fisk, eller knip ut feddene og ha dem som topping på supper, i salater - eller smør dem på brødskiven.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skjær av toppen av hvitløkene, slik at du tydelig ser alle feddene. Dette fordi det skal være lettere å få feddene ut av skallet.

  2. Pensle hvitløken med olje og strø over litt salt.

  3. Pakk hvitløkene tett inn i aluminiumsfolie.

  4. Bak i ovnen på 200 grader i cirka 45 minutter.

  5. Lager du noen ekstra hvitløk, kan du fint lagre dem på et tett glass i kjøleskap i en ukes tid. Har du skåret av toppen er det enkelt å knipe ut feddene, ved å klemme på bunnen av hvitløken.

HELSTEKT: Når du baker hvitløken blir den mye rundere på smak, nesten søt. Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix

Inneholder

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN