Bakt potet med «hotte» reker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 10min

Bakt potet med «hotte» reker

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 10min

Bakt potet med «hotte» reker

Bakt potet er en kjent klassiker. Denne versjonen har hotte reker og hjemmelaget guacamole. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

Bakepotetene passer seg selv i ovnen under stekingen. Imens kan du lage rekefyllet og avokadorøren.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Krydrede reker

1stk
3dl
Reker(renset)
2ss
Dill(finhakket)
4stk
Potet(bakepotet)

Guacamole

0.5ts
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 225°. Vask potetene og prikk dem med en gaffel. Legg dem på en rist midt i ovnen, og bak dem i ca. 40 minutter eller til de er myke.

  2. Rens og finhakk løken. Fjern kjerner fra chilien og finhakk. Stek løk og chili blankt og mykt i olje i en panne. Tilsett sambal oelek og tomatpuré. Hell på fløte, og strø på salt og pepper. La det koke sammen i 5–6 minutter. Tilsett reker og dill, rør om, og ta kjelen av platen.

  3. Del avokado i to, og ta ut steinene. Mos fruktkjøttet i en bolle. Press i hvitløk. Press over limesaft, tilsett rømme og rør rundt. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet.

  4. Skjær et kryss i toppen av potetene. Trykk opp litt potet, og legg i litt strimlet salat. Topp med rekene. Server med guacamolen og gjerne en salat.

Bakt potet er en kjent klassiker. Denne versjonen har hotte reker og hjemmelaget guacamole. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN