Bakt potet med laksefyll
Bakt potet med laksefyll Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t

Bakt potet med laksefyll

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t

Bakt potet med laksefyll

Bakepotet fylt med varmrøkt laks, erter og toppet med sitron Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Bakt potet fylt med varmrøkt laks og erter

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Potet(bakepotet )
300g
Røkelaks(varmrøkt, beinfri)
0.5stk
Sitron(revet skall)
1klype(r)
1klype(r)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skrubb poteter og legg dem i en ildfast form. Skjær et kryss i toppen av potetene. Bak dem ved 225° i ca. 1 time til de kjennes helt myke. Kjenn med en tynn pinne. Baketiden varierer ettersom hvor store potetene er. Trykk innmaten opp med fingrene. Legg en smørklatt i og mos den ned med en gaffel. Strø på litt salt. Legg på salatblader.

  2. Ta skinnet av laksen og del den i mindre biter. Tin ertene. Bland ferdigkjøpt bearnaisesaus med revet skall av sitron og ertene. Rør i laksen. Smak til med salt og pepper.

  3. Legg salatblader i potetene. Fyll på med lakserøren. Pynt med skiver av sitron og 4 skiver røkelaks. Dryss på erter og legg gjerne på dill.

Bakepotet fylt med varmrøkt laks, erter og toppet med sitron Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN