Bakt skrei med Santa Kristina-skinke og gulrotpure
Bakt skrei med Santa Kristina-skinke og gulrotpure Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Bakt skrei med Santa Kristina-skinke og gulrotpure

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Bakt skrei med Santa Kristina-skinke og gulrotpure

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Surr skreien inn i god skinke og bak den i ovnen. Dette er en fin måte å tilberede en torskeskive på, og det er enkelt å få fisken fast og vellykket. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
4skiver
4stk
Gulrot(store)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Ta av skinnet på fisken, og surr ei god spekeskinke med fin fermentering tett rundt den. 

  2. Brun den forsiktig i ei panne, og stek den så i ovn på 130 grader i 12-14 minutter.

  3. Skrell gulrøttene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem i en blender eller med en stavmikser hvis du ønsker en fin mos, eller med en stapper hvis du vil ha mosen litt grovere. 

  4. Ha mosen tilbake i kjelen, og rør inn smør. Smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med estragon.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN