Bakt skrei med sprøtt skinn  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
55min

Bakt skrei med sprøtt skinn

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
55min

Bakt skrei med sprøtt skinn

Skrei med søtpotet, blå kongo, løk, rødbeter og tomat. Godt med rødvinssaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.6 (5 stemmer)
Vi drikker gjerne rødvin til torsk, men den kan også serveres med rødvinssaus. Det er lekkert!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
750g
Skrei(filet med skinn)
0.5dl
2ss
Olivenolje(til steking)

Blomkålkrem

1klype(r)
1klype(r)

Burgundersaus

1stk
Sjalottløk(finhakket)
2.5dl
100g
Smør(usaltet)
2dl
Rotgrønnsaker(små terninger av kokte grønnsaker, eks. gulrot, pastinakk, sellerirot)
6stk
Hvit sjampinjong (champignon)(stekte i terninger )
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovnen til 200º.

  2. Skrap fiskeskinnet ekstra godt og flå det av fileten. Skjær skinnet i fire jevnstore stykker. Sprøstek det i olje og la det renne godt av.

  3. Lag sausen. Kok rødvin og sjalottløk inn til halve væske­mengden er igjen. Hell i oksekraft (kjøttbuljong) og kok videre inn til omtrent det halve.

  4. Visp inn smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da skiller den seg og blir tynn. Rør inn grønnsaker og sopp og smak sausen til med salt og pepper. Hold den varm.

  5. Skjær fisken i fire jevnstore stykker, rør sammen vann og salt og legg i fisken. La den trekke i ca. 15 minutter. På denne måten blir fisken jevnt saltet. Ta dem opp og tørk dem godt.

  6. Bak fisken midt i ovnen til den er akkurat gjennomkokt, ca. 12 minutter.

  7. Del blomkålen i buketter og kok dem møre i melk. Mos den og spe med fløte og crème fraîche til en fyldig krem. Smak til med salt og pepper.

  8. Anrett fisken på varme tallerkener med et «seil» av sprøtt skinn, og med blomkålkrem og saus.

Skrei med søtpotet, blå kongo, løk, rødbeter og tomat. Godt med rødvinssaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.6 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN