Bakt skrei med sprøtt skinn
Bakt skrei med sprøtt skinn
DETTE TRENGER DU
PERSONERBurgundersaus
SLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 200º.
Skrap fiskeskinnet ekstra godt og flå det av fileten. Skjær skinnet i fire jevnstore stykker. Sprøstek det i olje og la det renne godt av.
Lag sausen. Kok rødvin og sjalottløk inn til halve væskemengden er igjen. Hell i oksekraft (kjøttbuljong) og kok videre inn til omtrent det halve.
Visp inn smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da skiller den seg og blir tynn. Rør inn grønnsaker og sopp og smak sausen til med salt og pepper. Hold den varm.
Skjær fisken i fire jevnstore stykker, rør sammen vann og salt og legg i fisken. La den trekke i ca. 15 minutter. På denne måten blir fisken jevnt saltet. Ta dem opp og tørk dem godt.
Bak fisken midt i ovnen til den er akkurat gjennomkokt, ca. 12 minutter.
Del blomkålen i buketter og kok dem møre i melk. Mos den og spe med fløte og crème fraîche til en fyldig krem. Smak til med salt og pepper.
Anrett fisken på varme tallerkener med et «seil» av sprøtt skinn, og med blomkålkrem og saus.