Bakte fiken
Bakte fiken Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Bakte fiken

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Bakte fiken

ENKELT: God dessert behøver ikke være vanskelilg å lage. Her er oppskriften på bakte fiken. Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Er du stappmett, men likevel sulten på dessert? De tørkede fikene som er vanlige til jul blir saftige og deilige når du baker dem sammen med litt vin. For en sunn variant kan du servere med yoghurt naturell eller den kjempegode ferskosten Nyr, for en litt fyldigere dessert kan du servere med iskrem eller creme fraiche. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10stk
Fiken(eller 16, tørket)
1stk
Nellik(spiker)
0.5ts
Kardemomme(grovmalt)
0.5stk
Appelsin(bruk skallet, helst økologisk)
Yoghurt(gresk, eller nyr, kesam, crème fraîche, iskrem)

Eventuelt

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.

  2. Del fikene nesten i to og ha dem i en ildfast form. Det er best om formen er akkurat stor nok til å romme fikene. Ha i krydder og hell over vin. Dekk med folie og bak i ovnen i 20 minutters tid. Dette kan du godt gjøre klart på forhånd.

  3. Før servering, ha i appelsinskall og eventuelt honning og bak i 10 minutters tid uten folie. Øs over litt av væsken underveis. 

  4. Ha i skåler, server yoghurt (eller det du bruker som tilbehør) ved siden av. 

ENKELT: God dessert behøver ikke være vanskelilg å lage. Her er oppskriften på bakte fiken. Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN