Bakte mandelpoteter med rød og grønn dipp Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Bakte mandelpoteter med rød og grønn dipp

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Bakte mandelpoteter med rød og grønn dipp

Deilige poteter som først er kokt og deretter bakt. 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (3 stemmer)
Bakte mandelpoteter med rød og grønn dipp lager du enkelt ved å dele potetene på langs, bake dem og så dyppe dem i ulike dipper. Her er to gode dipper med ulik farge og smak. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Den ultimate bakte poteten er kokt    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Nøytral matolje(nok til å dekke potetene)
2ts
Spisskummen(knust, eventuelt 1 ss chipotlesaus)
1stk

Rød dipp

4fedd
Hvitløk(bakt)
Maldonsalt(helst røkt)

Grønn dipp

1.5dl
Yoghurt(matyoghurt eller naturell)
3ss
Dill(frisk)
1fedd
Hvitløk(knust)
2ts
Dillfrø(knust)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Bak rødbeten i 40  minutter til den er rynkete og gjennombakt. Del potetene i to på langs. Ha i en bolle med olje, salt og pepper og vend, så alle sider blir dekket av olje og krydder. Bak potetene og tre av hvitløksfeddene i 20 minutter. 

  2. Skrell rødbeten og kjør i en kjøkkenmaskin sammen med rømme og den bakte hvitøken. Krydre med spisskummen, chilisaus, røykt salt og sitronsaft.

  3. Bland yoghurt, dill, sennep, hvitløk og dillfrø. Smak til med salt, pepper og sitronsaft, eventuelt også litt revet sitronskall.

Deilige poteter som først er kokt og deretter bakt. 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN