Bakte og røkte grønnsaker
Bakte og røkte grønnsaker
TOUCH AV RØYK: Bakte grønnsaker smaker veldig godt med en touch av røyksmak.
Foto: møllOppskrift
Vurdering
SLIK GJØR DU
Vask gulrøttene og behold gresset på. Skyll purren godt, og del den i fire. Del løken i to. Legg alt i en ildfast form. Bak i ovn på 200 grader til gulrøttene er knapt møre.
Så er det tid for å la grønnsakene få litt røyksmak. Legg litt glødende kull fra grillen eller bålet, samt litt einer og vier, i bunnen av en kjele. Her er det fint å bruke en gammel fiskekjele eller en annen brukt kjele med rist. Legg grønnsakene på rist over kullet, og sett på lokket. La det stå i 5 minutter før du løfter av lokket og grønnsakene er klare til servering. Du også bruke en Abu-røykeovn til dette.
Server de bakte og røkte grønnsakene mens de er lune.
TOUCH AV RØYK: Bakte grønnsaker smaker veldig godt med en touch av røyksmak.
Foto: møll