Bakte og røkte grønnsaker
Bakte og røkte grønnsaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min

Bakte og røkte grønnsaker

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min

Bakte og røkte grønnsaker

TOUCH AV RØYK: Bakte grønnsaker smaker veldig godt med en touch av røyksmak. Foto: møll

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

Her bruker Brimi hverken olje, smør eller salt når han baker grønnsakene, men han lar dem få en liten touch av røyk før servering. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5stk
Gulrot(gjerne med gresset på)

SLIK GJØR DU

  1. Vask gulrøttene og behold gresset på. Skyll purren godt, og del den i fire. Del løken i to. Legg alt i en ildfast form. Bak i ovn på 200 grader til gulrøttene er knapt møre. 

  2. Så er det tid for å la grønnsakene få litt røyksmak. Legg litt glødende kull fra grillen eller bålet, samt litt einer og vier, i bunnen av en kjele. Her er det fint å bruke en gammel fiskekjele eller en annen brukt kjele med rist. Legg grønnsakene på rist over kullet, og sett på lokket. La det stå i 5 minutter før du løfter av lokket og grønnsakene er klare til servering. Du også bruke en Abu-røykeovn til dette. 

  3. Server de bakte og røkte grønnsakene mens de er lune. 

TOUCH AV RØYK: Bakte grønnsaker smaker veldig godt med en touch av røyksmak. Foto: møll

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN