Bakte poteter med purre, pepper og gorgonzola
Bakte poteter med purre, pepper og gorgonzola Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Bakte poteter med purre, pepper og gorgonzola

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Bakte poteter med purre, pepper og gorgonzola

Deilig potet med purre og blåost.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Bakte poteter med purre, pepper og gorgonzola er en deilig rett som kan spises alene eller som tilbehør. Kokte poteter som bakes i ovnen blir søte og deilige. Det samme skjer med purre, og sammen med blåmuggost (du kan bruke en annen ost også) får du en komplett rett. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Den ultimate bakte poteten er kokt

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Potet(kokte)
0.5stk
200g
Blåmuggost(gorgonzola eller annen blåost)
Svart pepper(grovmalt, etter smak)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Bak poteter og purre i en langpanne i 25-30 minutter, til purren er helt gjennombakt, og gjerne litt brent utenpå. Ta ut.

  2. Når purren har kjølnet seg såpass at det går an å håndtere dem, fjern de ytterste, brente lagene, bunnen og den harde delen av toppen. Hakk purren. 

  3. Stek hvitløk i smør i en stekepanne i 1-2 minutter. Ha i purre, vend godt og stek i et par minutter. Klem over litt sitron, krydre med salt.

  4. Skjær snitt i potetene, klem dem åpne, rot litt nedi potetene med en skje eller kniv. Fyll med purreblandingen og gorgonzola. Krydre med masse pepper. 

Deilig potet med purre og blåost.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN