Banan og bacon Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Banan og bacon

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Banan og bacon

UTFORDRENDE: Bananen spises ofte alene. Da den kom, ble den kombinert med alt mulig. Banan og bacon er på grensen av hva som er godt, mener Andreas Viestad. Skal du prøve denne hjelper det å være litt bakfull.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.6 (8 stemmer)
Det beste jeg vet: Skal du prøve denne hjelper det å være litt bakfull Hit, men ikke lenger. Det er helt på grensen for hva jeg klarer av banankombinasjoner, men hvis man ikke spiser for mye, er det noe helt spesielt med blandingen av søte bananer og salt, røykt bacon. I heftet Banan for hverdag og gjest anbefales det to bananer per person, jeg vil nok holde meg til en halv eller én. Og det hjelper å være litt bakfull.   Bruk fire til åtte baconskiver.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
8skiver
Bacon(Eventuelt 4 store skiver)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell bananene og krydre med rikelig med salt og pepper. Rull dem inn i bacon. Du kan enten feste baconet med en tannstikke, eller ved å brette inn enden av baconet. Legg i en ildfast form, med bretten ned. 

  2. I bananheftet anbefales det å steke bananene dekket med folie i 20 minutter. Jeg vil anbefale å steke uten i 10 minutter, og eventuelt dekke til dersom banan og bacon blir for brune. Det holder nok med 15 minutter. 

  3. Virker baconet litt slapt i bunnen av formen, er det bedre å sette formen nederst i ovnen i et par minutter (gjerne med åpen dør) enn å forsøke å snu den. 

  4. Forvarm ovnen til 200 grader.

UTFORDRENDE: Bananen spises ofte alene. Da den kom, ble den kombinert med alt mulig. Banan og bacon er på grensen av hva som er godt, mener Andreas Viestad. Skal du prøve denne hjelper det å være litt bakfull.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.6 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN