Banan- og karamellpai
Banan- og karamellpai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Banan- og karamellpai

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Banan- og karamellpai

Sprø paibunn møter kremet fyll av banan og karamell. Skikkelig godsaker til kaffen! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Denne paien er en variant av «banoffee-pai» hvor det brukes kondensert melk. Under kremen gjemmer det seg en lekker karamellkrem og deilige bananer.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1ss
Kaffe(sterk)
3stk

Karamellfyll

0.75dl

SLIK GJØR DU

  1. Lag karamellsaus. Kok opp sukker, sirup og fløte. La det småkoke i 5–10 minutter til sausen begynner å tykne. Sausen blir tykkere når den avkjøles.

  2. Miks sammen mel, smør og sukker i en mikser. Tilsett vann, og kjør sammen til en deig. La deigen hvile innpakket i plast i kjøleskapet i ca. 20 minutter. Varm opp ovnen til 200°.

  3. Kjevle deigen ut, og kle en paiform med løs kant, ca. 24 cm i diameter. Prikk bunnen, og klem folieremser rundt kanten slik at deigen holdes på plass og kantene ikke blir for mørke. Stek midt i ovnen i ca. 7 minutter. Ta bort remsene, og stek ytterligere 5–7 minutter til pai-skallet har fått farge. La paiskallet avkjøles i formen.

  4. Pisk fløten til krem. Løs melis opp i kaffe, og rør det i kremen. Løsne paiskallet og legg på et fat. Hell i karamellsausen. Del bananer i skiver og legg over karamellsausen. Topp med kremen, og dryss over hakket sjokolade. Server straks.

Sprø paibunn møter kremet fyll av banan og karamell. Skikkelig godsaker til kaffen! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN