Båndspaghetti med ovnstørket tomat, løk og salami
Båndspaghetti med ovnstørket tomat, løk og salami Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 30min

Båndspaghetti med ovnstørket tomat, løk og salami

nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 30min

Båndspaghetti med ovnstørket tomat, løk og salami

Pasta med salami, tomat og løk smaker ekstra godt etter en lang dag med gårdsarbeid på Viestad i Farsund. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Det er best å bruke fersk pasta, men du kan også bruke tørket pasta. Så lengene tomatene ikke er helt optimale, synes jeg det er godt å tørke dem litt i ovnen. Jeg gjør det mens jeg lager pastaen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Pasta(fersk)
4stk
1stk
50g
Salami(sterk)
1bunt
Basilikum(kan sløyfes)
1dl
Parmesan(finrevet)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.

  2. Del tomatene i 6-8 biter. Krydre med salt og tørkede urter. Skjær løk i skiver. Legg løk og tomat i en langpanne eller ildfast form. Hell over litt olje. Sett inn i ovnen og skru ned varmen til 120 grader. Målet er at det skjer litt bruning, og deretter tørking i en ovn som blir gradvis mindre varm. La stå i ovnen i 45 minutter til 1 time.

  3. Kok pasta i rikelig med salt vann. Fersk pasta trenger 2-4 minutter. Ta vare på litt av kokevannet når du heller det ut.

  4. Bland pasta med tomater, løk, salami, parmesan og olje, eventuelt basilikum. Spe eventuelt med litt av kokevannet.

Pasta med salami, tomat og løk smaker ekstra godt etter en lang dag med gårdsarbeid på Viestad i Farsund. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN