Barbecue-koteletter med maiskolber og fylte tortilla
Barbecue-koteletter med maiskolber og fylte tortilla Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t 20min

Barbecue-koteletter med maiskolber og fylte tortilla

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t 20min

Barbecue-koteletter med maiskolber og fylte tortilla

Grillet kotelett med hjemmelaget barbecue- marinade. Server med fylt tortilla og maiskolbe. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Grillede maiskolber er ekstra godt på høsten når de er nyplukkede og ferske. Da kan kolbene legges rett på grillen. Barbecuemarinaden er også god til spareribs, men kan også brukes til andre kjøtt typer.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Kotelett(av svin)
4stk
Mais(kolber)

Barbecue-marinade

0.5ts

Fylte tortilla

4stk
Avokado(modne)
0.5stk
Chili(rød)
1klype(r)
1klype(r)

Urtesmør

80g
Smør(mykt)
2ss
Oregano(frisk)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Lag først barbecuemarinaden.

  2. Rør alle ingrediensene til barbecuemarinaden sammen i en skål. Legg kotelettene i marinaden. Dekk skålen til, og la kjøttet ligge i marinaden i minst 2 timer i kjøleskapet og gjerne natten over.

  3. Skrell maiskolber, og kok dem i lettsaltet vann i ca. 10 minutter.

  4. Rør mykt smør sammen med finhakket oregano og sitronsaft, og krydre med salt og pepper.

  5. Del avokadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet. Mos det med en gaffel. Finhakk rødløk og chili og bland med avokadomosen. Smak til med salt og pepper. Fordel mosen på 4 tortilla, og brett dem sammen på midten.

  6. Grill først maiskolbene til de får fin farge. Grill så kotelettene i 2–3 minutter på hver side til de er knapt gjennomstekte. Grill tortillaene forsiktig i ca. 2 minutter til de blir gylne.

  7. Server maiskolbene med små klatter urtesmør sammen med koteletter og tortilla.

Grillet kotelett med hjemmelaget barbecue- marinade. Server med fylt tortilla og maiskolbe. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN