Barnslig rabarbra Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Barnslig rabarbra

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Barnslig rabarbra

GODT:Rabarbra med sitronverbena og sukker.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.8 (4 stemmer)
En morsom og enkel rabarbrarett med herlig grønt sukker med sitronverbena. Finner du ikke sitronverbena, kan du bruke sitronmelisse. Popping candy er morsomt, men kan sløyfes. Det viktigste er at denne lille retten vekker minner. De fleste av oss husker vel smaken av en rå rabarbrastilk dyppet i sukker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Rabarbra(stilker)
1pakke(r)
Sitronmelisse(eller en potte sitronverbena)
1klype(r)
Popping candy(litt, evt space dust)

SLIK GJØR DU

  1. Kjør sitronverbena og sukker i en blender, så sukkeret blir grønt og fint.

  2. Smuldre det ut på bakepapir og la det tørke i romtemperatur eller i ovn på maks 50 grader. Pass på å smuldre det med jevne mellomrom, så det ikke blir klumper. Sukkeret tørker på et par timer på kjøkkenbenken.

  3. Hakk opp tørkede tranebær og bland inn i sukkeret. Det er også morsomt å blande inn litt popping candy/space dust, godteri som popper og smeller i munnen. Det fås kjøpt blant annet på kjøkkenutstyrsbutikker. 

  4. Skrell rabarbraen, og kutt den i staver, sånn 10 cm lange staver er passe. Putt rabarbrastavene i det grønne sukkeret, og sett på bordet. Rå rabarbra som du dypper i sukker og spiser, slik man gjorde da man var barn!

GODT:Rabarbra med sitronverbena og sukker.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.8 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN