Bearnés i blender
Bearnés i blender Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Bearnés i blender

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Bearnés i blender

Foto: MATTHEW MEAD / AP PHOTO / NTB SCANPIX

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (16 stemmer)
Fordelen med denne teknikken er at du ikke trenger å beregne temperaturen mens du pisker sausen, og du slipper den ubehagelige overraskelsen av å oppdage at sausen har skilt seg bare fordi du snudde deg et sekund. Her er det ingen slike vurderinger, for alt gjøres i en blender. Her bruker jeg eddik - for å få en syrlig snert - men hvis du heller vil bruke en reduksjon, blir det en noe mer balansert smak. Og teknikken for å lage selve sausen er like enkel. Gir om lag 3 dl saus.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
2ss
Eddik((estragoneddik))
1ts
Estragon(frisk)

SLIK GJØR DU

  1. Ha eggeplommer, eddik og vin i en blender.

  2. Smelt smøret i en liten gryte. Når smøret er smeltet og har skilt seg, følg med.

  3. Når væsken i bunnen av gryta begynner å koke, er smøret passe varmt.

     

  4. Sett på blenderen og hell i smøret litt etter litt - det hele bør ta et halvt til ett minutt, ikke mer.

    (Bruker du for lang tid på å helle i smøret, får du lett en litt for fast konsistens).

Foto: MATTHEW MEAD / AP PHOTO / NTB SCANPIX

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (16 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN