Bent Stiansens lammegryte
Bent Stiansens lammegryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t

Bent Stiansens lammegryte

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t

Bent Stiansens lammegryte

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.8 (3 stemmer)
Denne lammegryta er en oppskrift av Bent Stiansen. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Del kjøttet i ternigner på 3x3 cm.

  2. Varm en kjele eller jerngryte med solsikkeolje. Brun kjøttet godt i gryta, fordel på to omganger. Kryder med salt og pepper. 

  3. Ta kjøttet ut av gryta og brun grovhakket løk og hvitløk sammen med timian, rosmarin og kummin (spisskummen). 

  4. Tilsett oppdelte soltørkede tomater, hvitvin og vann. Ha kjøttet tilbake i gryta, kok opp og la det småkoke i 1,5 timer. 

  5. Tilsett en boks med kokte kikerter og la gryta fortsette å småkoke i 30 minutter til. Nå skal gryta være smakfull og kjøttet mørt. Dryss over hakkede, friske urter som timian og rosmaring ved servering. 

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.8 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN