Berlinerboller "kvikk lunsj"
Berlinerboller "kvikk lunsj" Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
5min
totalt
2t

Berlinerboller "kvikk lunsj"

nivå
Vanskelig
aktiv
5min
totalt
2t

Berlinerboller "kvikk lunsj"

Berlinerbolle «kvikk lunsj», ypperlig om du tar lunsjen inne. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Hjemmelagde berlinerboller er morsomt å lage og stas å servere. Server med hjemmelaget appelsinmarmelade.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
0.5pakke(r)
2stk
0.5stk
Vaniljestang(frøene)
0.5ts
3dl
Solsikkeolje(til fritering)
1pakke(r)
Havrekjeks(eller en annen type kjeks, ta den du liker best)
1kopp(er)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og tilsett melk. Varm opp til rundt 37 grader, og løs opp gjæren. Visp inn eggene.

  2. Bland sammen alt det tørre, og tilsett væsken. Elt deigen i en kjøkkenmaskin, og la den så heve en times tid.

  3. Kjevle ut deigen til rundt 2 cm tykkelse, og trykk ut passe store rundinger med et glass. Etterhev i 15 minutter.

  4. Varm opp solsikkeolje, eller annen nøytral olje, i en kjele eller panne. Legg i 3—4 boller om gangen, og friter dem rundt 1/2 -1 minutt før du snur dem og steker omtrent like lenge. Bollene skal heve seg og bli gyllenbrune, og varmen på oljen skal være mellom 160 og 170 grader.

  5. Løft de nystekte bollene over på tørkepapir, og rull dem i sukker. Nå er berlinerbollene ferdige, men det er veldig godt å fylle dem med syltetøy. Karla fyller dem med deilig, hjemmelaget appelsinmarmelade. Ekstra påskesmak får de når de dyppes i melkesjokolade og får et dryss med god kjeks på toppen.

Berlinerbolle «kvikk lunsj», ypperlig om du tar lunsjen inne. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN