Berlinerkranser Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Berlinerkranser

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Berlinerkranser

SMÅKAKER: Ikke glem å lage denne til jul.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (3 stemmer)
Berlinerkranser er en av de 7 slagene som bør være med i julebaksten til jul. Se hvordan du lager de perfekte berlinerkransene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Eggeplomme(hardkokt)
1stk
130g
Smør(romtemperert)

Pynt

1stk
Eggehvite(lett pisket)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre smøret i det meste av melet.

  2. Mos de hardkokte eggeplommene ut i de rå eggeplommene. Tilsett sukkeret, og pisk det hele til eggedosis.

  3. Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille.

  4. La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjølig sted.

  5. Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  6. Trill ut små deigemner om gangen til ca 8 mm tynne pølser. Del pølsene i 10–12 cm lengder, og form dem som kranser.

  7. Denne oppskriften gir ca. 30 berlinerkranser

  8. Dypp kransene i eggehvite og ta dem så over i en skål med perlesukker.

  9. Legg kransene på smurt stekebrett. Stek i ca 10 minutter.

SMÅKAKER: Ikke glem å lage denne til jul.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN