«Bestefars skjegg»
«Bestefars skjegg»  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 25min

«Bestefars skjegg»

nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 25min

«Bestefars skjegg»

«Bestefars skjegg» er en saftig kake toppet med marengs og smaker deilig av aprikosmarmelade. En spennende kake. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kaken er toppet med marengs og smaker deilig av aprikosmarmelade.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. 1. Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggeplommene, en av gangen. Bland mel og bakepulver, og rør det vekselvis inn i deigen med surmelken. Bland til en glatt deig.

    2. Forstek deigen i en liten langpanne som er kledd med bakepapir

    3. Forstek kaken ved 200° i ca. 25 minutter til overflaten blir fast.

    4. Rør marmeladen med litt vann, og smør den over kaken.

    5. Pisk eggehvitene stive, og pisk med sukkeret, litt etter litt, til en seig marengs. Hakk mandlene grovt.

    6. Fordel marengsen over kaken, dryss med mandler, og stek kaken videre på nederste rille i ovnen ved 125° i ca. 50 minutter til marengsen er tørr og gyllen.

«Bestefars skjegg» er en saftig kake toppet med marengs og smaker deilig av aprikosmarmelade. En spennende kake. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN