Bestemors aprikoskake
Bestemors aprikoskake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
25t 10min

Bestemors aprikoskake

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
25t 10min

Bestemors aprikoskake

Bestemors aprikoskake med deilige aprikoser, appelsinsaft og konjakk. En klassisk formkake gjestene vil elske. Server den gjerne til kaffen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Aprikoskake med deilige aprikoser og gjerne en liten smak av konjakk. Skal stå minst et døgn kjølig før servering.  Oppskriften er til en formkake. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
4stk
1stk
Appelsin(revet skall)
2ss
Konjakk (Cognac)(eller whisky, kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Del aprikosene i biter. Bland bitene med litt av melet, ca. ½ dl, så synker de ikke til bunnen under stekingen.

    2. Rør smør og sukker porøst og lett, gjerne i mikser eller foodprocessor. Rør i ett egg av gangen og rør godt mellom hver gang et egg tilsettes. Bland i aprikoser, appelsinskall og mel blandet med bakepulver. Rør raskt inn appelsinsaften og hell røren i godt smurt og melet form på ca. 2 l.

    3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 60 minutter til kaken er gjennomstekt. Kjenn med kakenål om kaken er ferdig stekt.

    4. Avkjøl kaken i formen slik at kaken løsner lett. Fordel gjerne konjakk eller whisky over, slik at det trekker inn.

    5. Pakk den kalde kaken godt inn i aluminiumsfolie og la den stå minst et døgn kjølig før den skjæres i skiver.

Bestemors aprikoskake med deilige aprikoser, appelsinsaft og konjakk. En klassisk formkake gjestene vil elske. Server den gjerne til kaffen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN