Bestemors aprikoskake
Bestemors aprikoskake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del aprikosene i biter. Bland bitene med litt av melet, ca. ½ dl, så synker de ikke til bunnen under stekingen.
Rør smør og sukker porøst og lett, gjerne i mikser eller foodprocessor. Rør i ett egg av gangen og rør godt mellom hver gang et egg tilsettes. Bland i aprikoser, appelsinskall og mel blandet med bakepulver. Rør raskt inn appelsinsaften og hell røren i godt smurt og melet form på ca. 2 l.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 60 minutter til kaken er gjennomstekt. Kjenn med kakenål om kaken er ferdig stekt.
Avkjøl kaken i formen slik at kaken løsner lett. Fordel gjerne konjakk eller whisky over, slik at det trekker inn.
Pakk den kalde kaken godt inn i aluminiumsfolie og la den stå minst et døgn kjølig før den skjæres i skiver.