Betatallerken
Betatallerken Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Betatallerken

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Betatallerken

Alle kjenner rødbeten, ikke alle har prøvd beter i andre farger: Arne Brimis fargerike betetallerken er like sunn som den er fristende. Foto: Mette Møller

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

En supergod vegetarrett som både er sunn og fargerik. Her har Brimi brukt fire forskjellige typer beter og satt sammen til en delikat betetallerken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pure

3stk
Gul bete(store)
200g
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell de gule betene, og del dem i grove biter. Kok dem møre i smøret. Kjør til en glatt krem i kjøkkenmaskin, og juster konsistensen med litt av smøret. Smak til med salt.

  2. Bak de hvite betene med skrellet på i rundt 45 minutter på 180 grader.

  3. Kok rødbetene i lettsaltet vann til de er møre. Skrell dem, bruk engangshansker hvis du ikke vil bli rød på hendene! Ha like deler hvitvinseddik og brunt sukker i en kjele, og kok litt inn. Surr rødbetene i dette noen minutter til de er fint karamelliserte.

  4. Kutt den rå «polkabeten» i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel. Drypp skivene med god olivenolje og hvitvinseddik.

  5. Fordel pureen utover et fat, og legg karamelliserte rødbeter og de bakte hvite betene oppå. Topp med rå skiver med «polkabeter». Server mens alt er lunt, men dette er godt kaldt også!

Alle kjenner rødbeten, ikke alle har prøvd beter i andre farger: Arne Brimis fargerike betetallerken er like sunn som den er fristende. Foto: Mette Møller

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN