Bianca Novellos tomatsaus
Bianca Novellos tomatsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Bianca Novellos tomatsaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Bianca Novellos tomatsaus

PÅ ITALIENSK VIS: Gjør som den italienske ambassadørfruen og server spaghetti i tomatsaus, ikke tomatsaus med spaghetti. Foto: Kiian Oksana / Shutterstock / NTB scanpix

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

Dette er den italienske ambassadørfruens grunnoppskrift på tomatsaus. Den kan lages med hermetiske tomater, men blir enda bedre med ferske cherrytomater, eller vanlige tomater (hakket). Sausen tar få minutter å lage (men blir bedre om du tilsetter vann og lar den koke litt inn). Mestrer du først denne sausen kan du variere den i det uendelige, for eksempel med hermetisk tunfisk (barnas favoritt), oliven, kapers, laks, stekt aubergine i biter, eller mozzarella - for en ekte, italiensk Capri-inspirert saus.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2ss
Olivenolje(ekstra virgin)
1fedd
Hvitløk(i skiver, evt. en halv løk finhakket)
1boks(er)
Tomat(hakket)
1bunt
Basilikum(fersk)
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Parmesan(revet)

SLIK GJØR DU

  1. Varm oljen i en stekepanne på lav varme, ha i hvitløken og stek i et par minutter, eller til den er gyllen. (Hvis du heller vil bruke løk, stek den til den er myk og gjennomskinnelig). Dersom du ønsker litt mer hete, kan du ha i litt chili.

  2. Ha i tomatene og skru opp varmen. La det koke helt opp, før du skrur ned varmen igjen, og lar tomatsausen koke i 10-15 minutter.

  3. Sett på pastavann og kok spaghettien al dente.

  4. Ha i basilikumblader (eventuelt oregano) og smak til med salt og pepper.

  5. Bland sammen pasta og saus og rør godt.

  6. Server med revet parmesanost.

PÅ ITALIENSK VIS: Gjør som den italienske ambassadørfruen og server spaghetti i tomatsaus, ikke tomatsaus med spaghetti. Foto: Kiian Oksana / Shutterstock / NTB scanpix

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN