Biff og bearnaisesaus
Biff og bearnaisesaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t

Biff og bearnaisesaus

nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t

Biff og bearnaisesaus

Saftig biff og bearnaisesaus Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

En hjemmelaget bearnaisesaus er lykken til lørdagsbiffen. Det er estragon som gir den spesielle smaken.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bearnaisesaus

3ss
Estragon(frisk, hakket)
10stk
3ss
Vann(kaldt)
250g
0.5stk
Sitron(saft)
2ss
Estragon(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Bland eddik, 2 ss finhakket estragon, sjalottløk og knust pepper i en liten kjele. Kok opp og la det småkoke inn til det halve. Avkjøl blandingen.


  2. Ha eggeplommer og kaldt vann i den avkjølte blandingen. Sett kjelen på platen på svak varme. Pisk godt under oppvarming. Sausen skal smelte sammen og bli litt oljeaktig.


  3. Trekk kjelen av platen og pisk inn det klarede smøret litt om gangen. Smak til med salt og pepper.


  4. Sil sausen og rør inn resten av estragonen, finhakket kjørvel eller persille og sitronsaft.


  5. Sausen må ikke koke, for da skiller den seg. Hold den evt. varm i vannbad.


  6. Server biffen med bearnaisesausen, kokte bønner, stekte potetbåter og ripsgelé.

Saftig biff og bearnaisesaus Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN