Biffsauté Oppskrift
nivå
Middels
totalt
40min

Biffsauté

nivå
Middels
totalt
40min

Biffsauté

FINSKÅRET: I denne gryta brukes finere kjøtt og grønnsaker.

Foto: matprat.no

Oppskrift

Vurdering

1.7 (2 stemmer)
Sauté er et faguttrykk og betyr finere gryte. I sauté skal det brukes mørt kjøtt som er skåret i terninger og stekt raskt i panne til de er brune rundt det hele. Deretter serveres kjøttet i en saus.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Squash (Zucchini)(grønn eller gul)
2ss
Smør(til steking)
200g
4dl
Kjøttbuljong(utblandet)
2ss
Maisstivelse (Maizena)(utrørt i litt kaldt vann)
0.5ts
600g
Biffkjøtt av storfe(ytrefilet eller flatbiff, i terninger)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøtt i terninger (4x4 cm). Del squash i to, skrap ut kjernen med en skje og skjær dem i skiver. Skrell rødløk og skjær i båter. 

  2. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne med smør, 2-3 minutter. Kjøttet kan godt være rosa inni. Brun små porsjoner av gangen og legg så kjøttet til side. 

  3. Fres squash, rødløk og sjampinjong raskt i en middels varm stekepanne med smør, tilsett buljong og rødvin. Ha i kjøttet og aspargesbønner. 

  4. Kok opp og jevn med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Serveres gjerne med kokt eller stekt potet, eller ris.

FINSKÅRET: I denne gryta brukes finere kjøtt og grønnsaker.

Foto: matprat.no

Oppskrift

Vurdering

1.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN