Biffstrimler med ingefærsaus
Biffstrimler med ingefærsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Biffstrimler med ingefærsaus

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Biffstrimler med ingefærsaus

Lag eksotisk ingefærsaus med hvitløk, soyasaus og frisk koriander. Hell sausen over saftige biffstrimler, aubergine, chili og vårløk før servering. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

4 (1 stemmer)
Smakfull gryte med spennende eksotisk saus. I stedet for aubergine, kan squash brukes.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
1stk
Aubergine(i biter)
1stk
Rød chili(finhakket)
1bunt
Vårløk(i biter)

Ingefærsaus

4fedd
Hvitløk(finhakket)
20g
Ingefær(ca. 2 cm finrevet ingefær )
1ts
4ss
Soyasaus(søt)
2ss
Soyasaus(salt)
4ss
0.5pakke(r)
Koriander(fersk)
2klype(r)
Sesamfrø(til dryss)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Rens og del grønnsakene. Krydre kjøttet med salt og pepper.

    2. Stek kjøttet raskt i varm stekepanne i smør i ca. 3 minutter. Legg kjøttet over på en tallerken.

    3. Stek auberginebitene i litt olje i ca. 5 minutter, tilsett vårløk og chili og stek videre noen minutter.

    4. Legg biffstrimlene over i pannen og la alt bli gjennomvarmt.

    5. Varm opp sesamolje og maisolje i en liten kjele. Tilsett hvitløk, ingefær, malt paprika, salt og sukker. Stek blandingen i ca. 1 minutt. Tilsett eddik, soyasauser og vann, og la sausen småkoke i ca. 2 minutter.

    6. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene, dryss over hakket frisk koriander og sesamfrø. Server kokt ris til.

Lag eksotisk ingefærsaus med hvitløk, soyasaus og frisk koriander. Hell sausen over saftige biffstrimler, aubergine, chili og vårløk før servering. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

4 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN