Bifftaco
Bifftaco Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Bifftaco

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Bifftaco

FREDAGSKOS: Prøv denne oppskriften med biffkjøtt. En deilig vri på fredagstacoen!  Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

Hva med å lage en litt annerledes taco? Fredagstaco’n er nærmest å regne som en av Norges nasjonalretter. Bytter du ut kjøttdeigen og de ferdige krydderblandingene med strimlet biffkjøtt fra norsk storfe løfter du smaken og får en litt sunnere variant. Med følge av hjemmelaget guacamole og salsa i tortillaen er fredagskvelden reddet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Mørbrad storfe(i biffer)
0.5ts
2ss
Margarin(til steking)

Hot krydderolje

0.5stk
Rød chili(finhakket)
1fedd
Hvitløk(revet)
1ts

Guacamole

1.5stk
1ss
Sitronsaft(eller limesaft)
1fedd
Hvitløk(revet)
0.5stk
Rød chili(finhakket)
1ss
Koriander(frisk, finhakket)
0.25ts

Salsa

4stk
0.75stk
1stk
Paprika(gul)
4ss
Koriander(frisk, finhakket)
0.5stk
Lime(saften)
0.25ts

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen ingrediensene til krydderoljen. Ønsker du en mildere krydderolje ta bort chilifrøene før du finhakker chilien.

  2. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft.

  3. Bland most avokado med hvitløk, chili og koriander. Smak eventuelt til med salt og pepper. Legg avokadosteinen i guacamolen, da vil den holde på sin friske, grønne farge. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.

  4. Lag salsa. Del tomat i fire. Ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i terninger. Skjær agurk, paprika og rødløk i små terninger. Bland inn koriander, limesaft og olje og sett salsaen kaldt til den skal brukes.

  5.  Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Pensle godt med krydderolje på begge sider av biffene mot slutten av steketiden.

  6. Varm fullkornslefser etter anvisning på pakken.  Fyll varme tortillalefser med spinat, frisk koriander, salsa og saftig biff skåret i skiver. Server guacamole og litt frisk lime ved siden av.

FREDAGSKOS: Prøv denne oppskriften med biffkjøtt. En deilig vri på fredagstacoen!  Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN