Biscotti
Biscotti Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
25min
totalt
1t 30min

Biscotti

nivå
Vanskelig
aktiv
25min
totalt
1t 30min

Biscotti

GOD OG UNORSK: Da Karla Siverts bakte til jul med kolleger, valgte de italienske biscotti. En fantastisk kjekskake til kaffen.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.9 (6 stemmer)
Denne deilige, italienske kjekskaka er perfekt sammen med kaffe, gjerne en espresso. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Smør(kaldt)
250g
Hvetemel(husk mel til utbaking)
0.5stk
Vaniljestang(frøene)
1stk
Sitron(finrevet skall)
0.5ts
2stk
Egg(store)
100g
Aprikos(tørket, i små terninger)
1stk
Eggehvite(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Rist nøttene i ovnen på 150 grader i 15 minutter, og avkjøl.

  2. Kjør sammen smør, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Tilsett så mel, bakepulver, salt og sitronskall.

  3. Når alt er blandet sammen, har du i ett og ett egg. Bland i frukt og nøtter tilslutt og sett deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

  4. Del deigen i 3 deler og rull den ut til tykke pølser, omtrent så lange som stekebrettet ditt er bredt. Pensle med eggehvite.

  5. Stek på 170 grader i rundt 30 minutter til de er gylne og fine. Skjær dem på skrå med en skarp kniv mens de fortsatt er varme. Skivene skal være rundt 2 cm tykke.

  6. Legg skivene på et stekebrett og la dem tørke i ovnen på 150 grader i rundt 15 minutter, eller til de er helt tørre.

  7. Biscotti er fine å dyppe i smeltet sjokolade, både hvit og mørk. Dekk da halvparten av kaka med sjokolade og legg på et fat til sjokoladen stivner.

GOD OG UNORSK: Da Karla Siverts bakte til jul med kolleger, valgte de italienske biscotti. En fantastisk kjekskake til kaffen.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.9 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN