nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Bjørnebærkake
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Bjørnebærkake
En kreativ kake med masse smak. Serveres gjerne med krem eller is.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Smelt smør og kok det opp med melken. Ha i sitronsaft og
-skall og rør til det er avkjølt.
Bland det tørre sammen og rør det forsiktig i eggedosisen. Rør inn
smør- og melkeblandingen. Hell deigen i en godt smurt randform på ca. 1 ½ l og dryss på bærene.
Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175º i 40–45 minutter.
Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves på rist og avkjøles helt. Server gjerne med is, vispet krem eller vaniljekesam til, samt noen ekstra bjørnebær.