Bjørnebærkake
Bjørnebærkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Bjørnebærkake

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Bjørnebærkake

Saftig kake med bjørnebær som er ekstra god når den serveres med is eller krem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

En kreativ kake med masse smak. Serveres gjerne med krem eller is.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
1dl
1stk
Sitron(kun revet skall)
2.5dl
Bjørnebær(friske eller frosne)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Smelt smør og kok det opp med melken. Ha i sitronsaft og
    -skall og rør til det er avkjølt.

    2. Bland det tørre sammen og rør det forsiktig i eggedosisen. Rør inn ­­
    smør- og melkeblandingen. Hell deigen i en godt smurt randform på ca. 1 ½ l og dryss på bærene.

    3. Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175º i 40–45 minutter.

    4. Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves på rist og avkjøles helt. Server gjerne med is, vispet krem eller vaniljekesam til, samt noen ekstra bjørnebær.

Saftig kake med bjørnebær som er ekstra god når den serveres med is eller krem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN