Blåbær ostekakebrûlée i glass
Blåbær ostekakebrûlée i glass
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha blåbærene i en kjele sammen med 1 ss av sukkeret, kanel og sitronsaft. La det koke i ca. 5 minutter til bærene er bløte og saftige. Tilsett jevningen av vann og maisenna og rør til det tykner.
Fordel blåbærene i 4 ildfaste porsjonsformer og la dem avkjøle i ca. 10 minutter. Hvis du har crème brûlée-brenner trenger du ikke ildfaste former.
Imens blander du kremosten, yoghurt, vanilje, sitronskall og resten av sukkeret. Knus kjeksen og fordel den over bærene. Fordel deretter kremostblandingen over på toppen. La det stå kjølig i ca. 1 time.
Varm stekeovnen til 250° og sett på grillelement. Fordel rørsukker over. Plasser formene under grillen og la det stå til sukkeret er smeltet og blitt gyllent. Eller bruk crème brûléebrenner og smelt sukkeret.
Server gjerne med noen blåbær og et friskt mynteblad.