Blåbær ostekakebrûlée i glass
Blåbær ostekakebrûlée i glass Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 40min

Blåbær ostekakebrûlée i glass

nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 40min

Blåbær ostekakebrûlée i glass

Smakfull blåbær ostekakebrûlée i glass Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er en type ostekake servert i glass med deilig blåbær. Lag gjerne en karamellisert topping som er ekstra pikant!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5ts
0.5stk
Sitron(Saft og skall)
1ss
200g
Kremost(Naturell)
1.5dl
Yoghurt(Matyoghurt)
4ss
Sukker (farin)(Rørsukker)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Ha blåbærene i en kjele sammen med 1 ss av sukkeret, kanel og sitronsaft. La det koke i ca. 5 minutter til bærene er bløte og saftige. Tilsett jevningen av vann og maisenna og rør til det tykner.


    2. Fordel blåbærene i 4 ildfaste porsjonsformer og la dem avkjøle i ca. 10 minutter. Hvis du har crème brûlée-brenner trenger du ikke ildfaste former.


    3. Imens blander du kremosten, yoghurt, vanilje, sitronskall og resten av sukkeret. Knus kjeksen og fordel den over bærene. Fordel deretter kremostblandingen over på toppen. La det stå kjølig i ca. 1 time.


    4. Varm stekeovnen til 250° og sett på grillelement. Fordel rørsukker over. Plasser formene under grillen og la det stå til sukkeret er smeltet og blitt gyllent. Eller bruk crème brûléebrenner og smelt sukkeret.


    5. Server gjerne med noen blåbær og et friskt mynteblad.

     

Smakfull blåbær ostekakebrûlée i glass Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN