Blåbærkake
Blåbærkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Blåbærkake

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Blåbærkake

Saftig blåbærkake med masse smak og godt fyll. Når kaken serveres med vaniljekrem er den en sikker vinner! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Saftig kake med god smak av blåbær!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Smør(smeltet)
300g
Marsipan(marsipanmasse)
3stk

Garnering

1klype(r)
Mynte(blader)

SLIK GJØR DU

  1. Smør en 24 cm form med smeltet smør og strø med de hakkede mandlene slik at de fester seg til kanten. Riv marsipanen grovt. Bland marsipan, egg og smør i en bolle.

    Rør sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend blandingen i massen. Hell alt i formen.

    Stek midt i ovnen ved 175º i 25–30 minutter. Stikk i kaken med en bakepinne for å kjenne at den er ferdig. Avkjøl kaken på rist.

    Bland blåbær og gelésukker i en kjele. Kok opp under om­røring i ca. 1 minutt. Avkjøl.

    Del kaken i to med en spiss kniv. Fordel vaniljekremen mellom bunnene. Smør de kokte bærene oppå kaken.

    Kaken settes kaldt til den skal serveres. Pynt med noen ekstra blåbær og mynteblader.

Saftig blåbærkake med masse smak og godt fyll. Når kaken serveres med vaniljekrem er den en sikker vinner! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN