nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min
Blåbærkake
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min
Blåbærkake
Saftig kake med god smak av blåbær!
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
3dl
SLIK GJØR DU
Smør en 24 cm form med smeltet smør og strø med de hakkede mandlene slik at de fester seg til kanten. Riv marsipanen grovt. Bland marsipan, egg og smør i en bolle.
Rør sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend blandingen i massen. Hell alt i formen.
Stek midt i ovnen ved 175º i 25–30 minutter. Stikk i kaken med en bakepinne for å kjenne at den er ferdig. Avkjøl kaken på rist.
Bland blåbær og gelésukker i en kjele. Kok opp under omrøring i ca. 1 minutt. Avkjøl.
Del kaken i to med en spiss kniv. Fordel vaniljekremen mellom bunnene. Smør de kokte bærene oppå kaken.
Kaken settes kaldt til den skal serveres. Pynt med noen ekstra blåbær og mynteblader.