Blåbærruter med sprø kokostopping
Blåbærruter med sprø kokostopping Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Blåbærruter med sprø kokostopping

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Blåbærruter med sprø kokostopping

Blåbærruter med sprø kokostopping. Saftige ruter med mandel, lys sirup og blåbær - deiligere glutenfri kake skal du lete lenge etter. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Saftige ruter med mandel, blåbær og karamellisert topping – deiligere glutenfri kake skal du lete lenge etter. Prøv den, du kommer ikke til å angre.Kaken er glutenfri!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Topping

1stk
0.5stk
Sitron(finrevet skall)
2dl
Blåbær(dypfryste)

SLIK GJØR DU

  1. Bland raskt sammen alle ingrediensene til bunnen gjerne i en mikser. Trykk den jevnt ut i en smurt eller bakepapirkledd langpanne ca. 20 x 25 cm. La bunnen hvile ca. 30 minutter i kjøleskapet.

  2. Mens bunnen hviler: Mål opp smør, kremfløte, sukker, sirup, egg, kokosmasse og sitronskall i en kjele. Varm opp, og la blandingen koke under omrøring i ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen. 

  3. Sett ovnen på 200°. Forstek bunnen på nederste rille i ovnen i 8–10 minutter eller til den har fått gyllen farge.

  4. Bland blåbærene med potetmel, og strø dem jevnt utover bunnen. Legg på kokosmassen, og fordel den jevnt over bærene.

  5. Stek kaken ytterligere i 8–10 minutter eller til overflaten er gyllenbrun. Ta formen ut og avkjøl.

  6. Skjær den kalde kaken i biter.

Blåbærruter med sprø kokostopping. Saftige ruter med mandel, lys sirup og blåbær - deiligere glutenfri kake skal du lete lenge etter. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN