nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t
Blåbærruter med sprø kokostopping
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t
Blåbærruter med sprø kokostopping
Saftige ruter med mandel, blåbær og karamellisert topping – deiligere glutenfri kake skal du lete lenge etter. Prøv den, du kommer ikke til å angre.Kaken er glutenfri!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland raskt sammen alle ingrediensene til bunnen gjerne i en mikser. Trykk den jevnt ut i en smurt eller bakepapirkledd langpanne ca. 20 x 25 cm. La bunnen hvile ca. 30 minutter i kjøleskapet.
Mens bunnen hviler: Mål opp smør, kremfløte, sukker, sirup, egg, kokosmasse og sitronskall i en kjele. Varm opp, og la blandingen koke under omrøring i ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen.
Sett ovnen på 200°. Forstek bunnen på nederste rille i ovnen i 8–10 minutter eller til den har fått gyllen farge.
Bland blåbærene med potetmel, og strø dem jevnt utover bunnen. Legg på kokosmassen, og fordel den jevnt over bærene.
Stek kaken ytterligere i 8–10 minutter eller til overflaten er gyllenbrun. Ta formen ut og avkjøl.
Skjær den kalde kaken i biter.