Blåbærsorbet
Blåbærsorbet Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
3t

Blåbærsorbet

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
3t

Blåbærsorbet

Denne friske og lette sorbeten er en av sommerens favoritter. Foto: Mette Møller

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

Brimi liker godt å lage desserter med blåbær, og en av sommerens favoritter er denne friske og lette blåbærsorbeten.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Hvitvin(søt dessertvin, f. eks Saracco)
1pose(r)
Valnøtter(eller pistasjenøtter)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp blåbær, vin og sukker, og la det koke til bærene har saftet seg.

  2. Sil av, og hell blandingen over i en frysekald bolle og sett i fryseren. Ta ut blandingen hvert 5. minutt og rør rundt. Fortsett med dette helt til du har fått en fin sorbetkonsistens.

  3. Form sorbeten til passe store kuler med en isskje eller spiseskje, og server straks med et strø av knuste, karamelliserte nøtter over.

  4. Karamelliserte nøtter lager du slik:
    1. Ha knuste valnøtter og pistasjnøtter i en varm, tørr panne, strø over litt sukker og rist dem omtrent ett minutt.

    2. Strø over litt mer sukker, rør rundt og rist på nytt. Ha til slutt i en klatt smør og rør til karamell.

    3. Avkjøl de karamelliserte nøttene på bakepapir.

Denne friske og lette sorbeten er en av sommerens favoritter. Foto: Mette Møller

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN