Blåbærterte med crème fraîche-krem
Blåbærterte med crème fraîche-krem
Sommerens flotteste terte har friske blåbær og en frisk og syrlig crème fraîche-krem.
Foto: ourkitchenstories.noInneholder
Vurdering
SLIK GJØR DU
Bland mel og melis. Smuldre smøret i melblandingen, gjerne ved bruk av en kjøkkenmaskin. Bland deretter inn egget til du får en glatt og smidig deig. Du skal ikke elte for mye. Pakk deigen i plastfolie og sett i kjøleskapet et par timer.
Når deigen er ferdig avkjølt kjevler du den ut- bruk litt ekstra mel slik at den ikke setter seg fast. Legg deigen opp i terteformen- la det være igjen litt deig over kanten. Sett så i kjøleskapet igjen, ca 30 minutter.
Prikk deigen med en gaffel, legg et bakepapir over deigen og fyll på med tørkede erter. Stek ved 200 grader i ca. 10 minutter. Ta terten ut av ovnen, fjern bakepapir og erter, og sett den tilbake i ovnen. Stek videre i 5-10 minutter til mørdeigen er gyllen. Ta ut av ovnen og avkjøl.
Pisk creme fraiche til krem sammen med melis. (Smak til med melis avhengig hvor søt du liker kremen) Legg kremen i det avkjølte terteskallet. Bruk gjerne en sprøytepose. Topp med masse blåbær. Pynt evt. med spiselige blomster eller mynteblader.
Sommerens flotteste terte har friske blåbær og en frisk og syrlig crème fraîche-krem.
Foto: ourkitchenstories.no