Blåbærtrio med is, krem og bær
Blåbærtrio med is, krem og bær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Blåbærtrio med is, krem og bær

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Blåbærtrio med is, krem og bær

Blåbærdessert fra TV-serien Fjellmat. Oppskrift fra boken Rune & Margit & Moi – I Setesdals kulinariske skattkammer (Vigmostad & Bjørke 2015) Foto: Anders Martinsen

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Blåbærdessert fra TV2-serien Fjellmat med Trond Moi, Rune Andersen og Margit Dale. Oppskriften er hentet fra boken boken Rune & Margit & Moi – I Setesdals kulinariske skattkammer (Vigmostad & Bjørke 2015)

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Blåbæris

300g
Blåbær(frosne)

Lapper

2stk
2ss
Smør(Smeltet Setesdalssmør)
0.5ts

Blåbærkrem

4ss
Blåbær(frosne)

SLIK GJØR DU

  1. Kjør ingrediensene til isen i en foodprocessor i 30 sekunder, så er den klar! Sett den i frysen til resten er ferdig.

  2. Bland alle ingrediensene til lappene, utenom blåbærene, godt sammen, og la det svelle i 1 times tid. 

  3. Stek lappene på den ene siden. Dryss blåbær på toppen før du snur dem og steker dem på andre siden.

  4. Lag blåbærkremen. Pisk krem og rømme stivt med sukker og honning, og vend inn bærene.

  5. Anrett med lapper i bunnen, deretter krem – og blåbæris på toppen. Pynt gjerne med mynte, friske bær og litt blåbærpuré om du vil. 

Blåbærdessert fra TV-serien Fjellmat. Oppskrift fra boken Rune & Margit & Moi – I Setesdals kulinariske skattkammer (Vigmostad & Bjørke 2015) Foto: Anders Martinsen

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN