Blåskjell i kokosmelk og karri
Blåskjell i kokosmelk og karri Oppskrift
nivå
Lett
totalt
20min

Blåskjell i kokosmelk og karri

nivå
Lett
totalt
20min

Blåskjell i kokosmelk og karri

ASIATISK: Det er ikke bare franskmennene som kan bjåskjell.

Foto: Norges sjømatråd / Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)
Når du legger blåskjell på grillen kan du variere smaken i ulike retninger. I denne oppskriften er retningen øst, med asiatiske smaker av kokosmelk og karri. Dette er rask og lekker grillmat!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skrubb blåskjellene og bruk de som er lukket eller lukker seg når du gir dem et lite kakk.

  2. Fordel skjellene på foliearkene, dersom du ikke har tykk grillfolie kan du bruke to ark aluminiumsfolie per pakke. Du kan også pakke alle skjellene i en stor foliepakke. Beregn da omtrent dobbelt så lang tid.

  3. Rør sammen kokosmelk, curry paste og finhakket persille. Fordel sausen over blåskjellene og pakk foliene godt sammen.

  4. Sett pakkene på grillen med skjøten opp og grill til skjellene åpner seg, ca. 10-12 minutter. Spis skjellene rett fra pakken og server med brød ved siden av.

ASIATISK: Det er ikke bare franskmennene som kan bjåskjell.

Foto: Norges sjømatråd / Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN