Blåskjell med chipotle og chorizo
Blåskjell med chipotle og chorizo Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Blåskjell med chipotle og chorizo

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Blåskjell med chipotle og chorizo

BRENNHETT: Blåskjell med tørket og røykt chili Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Chipotle er en røykt og tørket chili som gir en fyldig og deilig røyksmak. Hvis du får tak i hele tørkede chipotle, er det det beste. Alternativt kan du bruke chilisaus med chipotle, som etter hvert finnes de fleste steder hvor de har chilisaus. Det som er viktigst når man tilbereder blåskjell, er å sortere dem skikkelig. Kast alle skjell som er litt knust, eller som ikke lukker seg når du skyller dem i kaldt vann. Avhengig av hvor du kjøper skjellene kan svinnet være ganske stort, så det kan hende du trenger å kjøpe et ekstra nett. Restene er også gode. Denne oppskriften gir nok skjell til at du har hovedrett for to eller forrett for fire personer.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Blåskjell(skylte og sorterte)
1stk
Chipotle (tørket røkt chili)(eller 1-2 ss saus med chipotle)
250g
Chorizo (chouriço)(eller mindre)
Koriander(eller frisk persille (kan sløyfes))

SLIK GJØR DU

  1. Legg den tørkede chilien i hvitvinen, så den blir bløt. Gjør det gjerne før du setter i gang og skylle og sortere skjell.

  2. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og grovhakk. Skjær chorizo i skiver.

  3. Varm olje i en gryte. Stek hvitløk og chorizo så hvitløken blir gyllenbrun og pølsebitene sprø. Fisk ut flestepartene av pølsebitene og legg til siden. Ha i chipotle, skjell, hvitvin og fløte. Sett på lokk, skru opp varmen og la dampe skikkelig i 3-5 minutter til de fleste skjellene har åpnet seg. (Venter du til alle har åpnet seg, vil veldig mange bli overkokt, små, kjipe og tørre.)

  4. Løft ut skjellene med en hullsleiv og ha dem i en bolle. Kok sausen i 1-2 minutter, så den blir tyktflytende. Smak til sausen med sitronsaft og hell over skjellene. Ha oppå biter med sprøstekt chorizo og litt krydder.

BRENNHETT: Blåskjell med tørket og røykt chili Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN